EPC

Home

Contact

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is verplicht bij woningen, appartementen, studio's... die te koop of te huur worden aangeboden.  Het EPC moet beschikbaar zijn vanaf het moment dat de woning te koop of te huur wordt aangeboden, zo niet loopt de eigenaar risico op een boete. Op die manier worden potentiële kopers en huurders geïnformeerd over de energiezuinigheid van de woning.

 

Verkopers en verhuurders moeten een beroep doen op een erkende energiedeskundige type A voor de opmaak van een EPC voor hun woning.

 

Vanaf 1 januari 2009 moeten een groot aantal publieke gebouwen een energieprestatiecertificaat (EPC) voor publieke gebouwen uithangen op een voor het publiek duidelijk zichtbare plaats. Deze verplichting geldt voor publieke gebouwen met een bruikbare vloeroppervlakte groter dan 1000m² waar een publieke organisatie is gehuisvest die vaak door het publiek wordt bezocht.

 

Het EPC voor publieke gebouwen wordt opgemaakt door ofwel een erkende externe energiedeskundige voor publieke gebouwen ofwel door een interne energiedeskundige met behulp van een webapplicatie.